تمدن های مختلف در طول سالیان متمادی روش های هوشمندانه ای برای مبارزه با گرما در منطقه خود ابداع کرده اند. شکل اولیه کولرهای آبی بادگیرها هستند که چندین سال قبل توسط ایرانیان ایجاد شده اند. این بادگیرها در مناطق مرکزی کشور بسیار مورد استفاده بودند و هم اکنون نیز تعداد ۹۰۰۰۰۰۰ بادگیر در کشورمان وجود دارد. مکانیسم عملکرد بادگیرها به این شرح است که:  باد از دریچه های بادگیر که در پشت بام ساختمان ها تعبیه شده، عبور می کنند و سپس با عبور از یک محفظه آبی، وارد محیط می شوند و باعث خنک شدن هوای خانه ها می شوند.

امروزه این بادگیرها تغییر شکل داده و به عنوان کولر آبی در بازار عرضه می شوند. از این رو در مناطق دیگر جهان، کولر آبی را با نام کولر ایرانی نیز می شناسند.

کولرهای آبی در ساختمان برخی از هواپیماها که در اواخر دهه ۱۹۳۰ تولید شدند، به چشم می خورد. در این هواپیماها برای خنک سازی آب موجود در موتور هواپیما، به جای رادیاتور از کولر آبی استفاده می شده است. این سیستم معایبی به همراه خود داشته است. اندازه لوله کشی لازم برای خنک سازی زیاد بوده و نتیجه آن بزرگ تر شدن اندازه هواپیما بوده است. هواپیماهای جنگی برای این که اندازه کوچکی داشته باشند و از دید دشمن دور بمانند نتوانستند از این روش استفاده کنند. برخی از کشورها سیستم خنک سازی با اتیلن گلیکول را جایگزین آن کردند.

سیستم مستقیم و دو مرحله ای در طراحی کولر آبی

امروزه کولرهای آبی در طرح های مختلف در بازار موجود هستند. در خنک سازی با تبخیر مسقیم، دمای هوا با گرفتن گرمای نهان تبخیر، خنک می شود. در سیستم خنک سازی با تبخیر غیر مستقیم، علاوه بر عملیات تبخیر از یک مبدل حرارتی نیز استفاده می شود. در این شرایط هوای مرطوب در تماس با هوای مطبوع تولیدی، قرار نمی گیرد. این سیستم های خنک سازی دو مرحله ای یا غیر مستقیم، رطوبت نسبی کمتری ایجاد می کنند. در کولر های آبی معمول هوای گرم بیرون در تماس با پوشال های خیس قرار گرفته و با بخار کردن آب آن ها سرد می شود. ولی در سیستم دو مرحله ای، هوای گرم ابتدا در تماس با مبدلی قرار می گیرد که در اثر تبخیر سرد شده است و با تبادل گرمایی خنک می شود، در نتیجه مقدار رطوبتی که به خود می گیرد کمتر می شود. کارشناسان می گویند سیستم دو مرحله ای ۲۰ تا %۳۰ رطوبت نسبی کمتری در محیط ایجاد می کند.

مزایا و معایب کولر آبی در نقایسه با کولر گازی

مزایا

•نصب کم هزینه

•عملکرد کم هزینه

•تولید هوای خنک با سرعت بالا

معایب

•تولید رطوبت نسبی زیاد که باعث خوردگی، کاهش عمر لوازم الکترونیکی، تولید قطرات آب بر روی لوازم خانه و کاهش تبخیر از پوست، ریه ها، بینی و چشم ها می شود.

•مصرف آب زیاد

•هزینه نگهداری زیاد ( تمیز کردن رسوب ایجاد شده در کولر و ضدیخ برای جلوگیری از یخ زدن آب در فصل زمستان)

•ورود گرده، بوی بد و گرد و خاک محیط بیرون به فضای داخل منزل که ممکن است منجر به آسم شود.

 

سیستم های سرمایشی با طراحی متنوع  و زیبا  جهت ایجاد فضای گرم و دل نشین در تمامی فضاهای باز و نیمه باز نظیر رستورانها ، ویلاها ، آلاچیق ها ، باغ تالار ها و گلخانه ها و غیره، تولید و ارائه نموده که تنها نمونه موجود داخلی دارای نشان استاندارد اروپا و ملی ایران می باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید

☎️۰۲۱۲۲۲۲۹۱۷۶

آبی ,خنک ,کولر ,سیستم ,های ,ها ,خنک سازی ,کولر آبی ,می شود ,دو مرحله ,آبی درمنبع

سیستم های مه پاش در رستوران ها

مکانیسم عملکرد و ساختار سيستم مه پاش

کولر آکسیال 30000

سیستم های سرمایشی سرماسان

پنکه مه پاش و مزایای آن

سیستم مه پاش و اجزای آن

آشنایی با فن های سانتریفیوژ

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

آموزش در دنیای تکنولوژی سوسه قیمت خرید و فروش تردمیل کافه استور | فروشگاه متنوع ایران music فلزیاب صنعتی کرد خدمات نماشویی با کیفیت فیلمدونی CIW TEST خرید اینترنتی